[todo]Nieuws

maandag 30-10-2017 | 12:00

Kistenhandling, nu nog effectiever met de nieuwe WIFO voorover kantelaar!

Het was al mogelijk in combinatie met een verreiker, maar nu ook met de heftruck. Kisten uit de rij halen of direct tegen elkaar aan plaatsen met een voorover-kantelaar. WIFO introduceert per 1 januari 2018 de nieuwe K95 voorover kistenkantelaar. Eenproduct- en kistvriendelijke kantelaar met een uniek kantelmechanisme waardoor de zijkant van de kist volledig vrij is.


Waar de huidige voorover-kantelaars nog een kantelmechanisme aan de zijkant van de kist hebben, beschikt de nieuwe WIFO K95 kantelaar over een uniek kantelmechanisme met twee uitschuifbare gebogen profielen. De kantelaar is veelzijdig inzetbaar, beschikt over een ruime kiphoek van 150 graden en een maximaal draagvermogen van 2.500 kg. Doordat het kantelmachanisme zich achter de kist bevindt blijven de zijkanten volledig vrij waardoor het mogelijk is om de kisten eenvoudig tegen elkaar te plaatsen. Daarbij is er slechts één heftruck nodig voor de handling van de kisten en wordt er zowel tijd als ruimte bespaart. De machine is uitgevoerd met een bovenklem die bij standaard aardappelkisten (1600 mm breed) precies op de kistenrand valt waardoor de bovenzijde van de kist volledig vrij is en de producten goed de kist uit kunnen komen. De kist wordt volledig geklemd waardoor deze niet of nauwelijks zal beschadigen. Wanneer de klem volledig geopend is kunnen er meerdere lege kisten opgepakt worden. Door het toepassen van een volgorde-ventiel is het mogelijk om kisten zorgvuldig en gedoseerd te legen. De K95 wordt standaard geleverd voor de heftruck maar is tevens geschikt voor elk type verreiker.  


Met de komst van de K95 biedt WIFO nu een nog completer programma voorover-kantelaars en zet het zich sterker op de kaart als specialist op het gebied van kistenkantelaars. De K95 wordt van 12 tot en met 18 november gepresenteerd op de Agritechnica in Hannover. Per 1 Januari 2018 zal de eerste 0-serie van 5 stuks beschikbaar zijn.
 

 

Tweets Follow

WIFO-Anema BV

@wifoanema

22-05-2023

RT @FarmTradeApp: 𝗪𝗜𝗙𝗢; ‘𝗭𝗲𝗲𝗿 𝗻𝗮𝘂𝘄𝗸𝗲𝘂𝗿𝗶𝗴 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗳𝗳𝗲𝗹𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 (𝗺𝗮𝗮𝗿) € 𝟮@wifoanema-.’ Premium FarmTrade partner @wifoanema heeft samen met het bedr…

WIFO-Anema BV

@wifoanema

17-05-2023

Werken bij WIFO! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als lasser! Dan zoeken wij jou! Bekijk hier de vacature:… https://t.co/zfXTOqaD9Z