Een nieuwe generatie, een nieuwe kwaliteitsnorm!

Een nieuwe generatie, een nieuwe kwaliteitsnorm!

WIFO zet haar innovatie voort met een nieuwe generatie kantelaars. Mede door het intensievere gebruik van kantelaars in de akkerbouw en het toenemende industriële gebruik heeft WIFO samen met haar klanten de ontwikkeling van haar kantelaars doorgezet. Het resultaat hiervan is een compleet nieuwe lijn kantelaars die volledig aansluit op de huidige eisen van de markt. De kantelaars zijn daarmee duurzamer en kwalitatief hoogwaardiger. 

 

Het nieuwe programma kantelaars bedient de volledige markt, van seizoensgebruik tot intensief dagelijks gebruik. Voor gemiddeld tot bovengemiddeld gebruik heeft WIFO de K54 ontwikkeld, als opvolger van de K53. De K54 is voorzien van een breder tandwiel en een bredere tandheugel, beide met dikkere tanden. Ook heeft WIFO de  blokeerpen vervangen door een kogelkraan. Deze sluit het hydraulisch circuit af wanneer het kantelsysteem niet gebruikt wordt. De K54 wordt standaard uitgevoerd met een hoogwaardige kunststof lagerbus. Optioneel wordt deze geleverd met een nastelbare kegellager. Tevens biedt WIFO de kantelaar aan met een geïntegreerde sideshift (type SK54).

 

Voor intensief dagelijks gebruik heeft WIFO de K55 en de SK55 met geïntegreerde sideshift ontworpen. De K55 is uitgevoerd met een zware cilinder waardoor deze over een grote terugtrekkracht beschikt en probleemloos gedoseerd kan uitstorten. De kantelaar wordt aangedreven door een losse tandheugel welke gelagerd is door middel van bronzen bussen. De kantelcilinder staat in een vaste positie waardoor de hydraulische slangen niet meebewegen met de kantelslag. Daarnaast is de inklapbare steunvork aan de zijkant van de kantelaar in breedte instelbaar voor kisten van 1200 tot 1800 mm. Net als haar voorgangers hebben de K54 en K55 een optimale doorkijk op de heftrucklepels en worden de kantelaars compleet geleverd met slangen en snelkoppelingen. Standaard zijn de kantelaars uitgevoerd met een balanceerventiel waarmee de cilinders druk behouden wanneer deze wegvalt door een interne lek vanuit de heftruck.

 

Met deze nieuwe generatie kantelaars weet WIFO haar positie in de markt te versterken en een nieuwe kwaliteitsnorm neer te zetten. “Wij willen ons blijven ontwikkelen en zoeken altijd naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten te voorzien van de meest duurzame en krachtige machines die volledig aansluiten bij hun proces” aldus Wytze Anema, Directeur van WIFO-Anema BV. WIFO lanceert haar nieuwe generatie kantelaars eind november op de Interpom Primeurs in Kortrijk onder het motto “Next Generation Box Rotators”.

WIFO-Anema BV breidt programma kistenkantelaars uit met nieuwe K90

WIFO-Anema BV breidt programma kistenkantelaars uit met nieuwe K90

WIFO-Anema heeft een nieuwe machine toegevoegd aan haar programma kistenkantelaars, de K90 voorover kantelaar. Een solide en krachtige kantelaar die uitermate geschikt is voor het productvriendelijk uitstorten van gewassen zoals aardappelen, peen en uien. De K90 kistenkantelaar onderscheid zich van andere kantelaars door het verstelbare achterframe waarmee deze gebruikt kan worden voor verschillende kistenmaten. De K90 kistenkantelaar is daarmee een welkome toevoeging op onder andere het poot- of inschuurproces.

WIFO dealer locator

Vind uw dichtsbijzijnde WIFO dealer. 

 

■   Landbouwmachines
■   Heftruck voorzetapparatuur
■   Pootmachines

WIFO documentatie

Vindt hier de documentatie over de WIFO machines zoals de onderdelenlijsten, de handleidingen etc. 

 

■   Onderdelen
■   Prijslijst
■   Handleidingen
■   Restcapaciteitsberekening