Kistenhandling, nu nog effectiever met de nieuwe WIFO voorover kantelaar!

Kistenhandling, nu nog effectiever met de nieuwe WIFO voorover kantelaar!

Het was al mogelijk in combinatie met een verreiker, maar nu ook met de heftruck. Kisten uit de rij halen of direct tegen elkaar aan plaatsen met een voorover-kantelaar. WIFO introduceert per 1 januari 2018 de nieuwe K95 voorover kistenkantelaar. Eenproduct- en kistvriendelijke kantelaar met een uniek kantelmechanisme waardoor de zijkant van de kist volledig vrij is.


Waar de huidige voorover-kantelaars nog een kantelmechanisme aan de zijkant van de kist hebben, beschikt de nieuwe WIFO K95 kantelaar over een uniek kantelmechanisme met twee uitschuifbare gebogen profielen. De kantelaar is veelzijdig inzetbaar, beschikt over een ruime kiphoek van 150 graden en een maximaal draagvermogen van 2.500 kg. Doordat het kantelmachanisme zich achter de kist bevindt blijven de zijkanten volledig vrij waardoor het mogelijk is om de kisten eenvoudig tegen elkaar te plaatsen. Daarbij is er slechts één heftruck nodig voor de handling van de kisten en wordt er zowel tijd als ruimte bespaart. De machine is uitgevoerd met een bovenklem die bij standaard aardappelkisten (1600 mm breed) precies op de kistenrand valt waardoor de bovenzijde van de kist volledig vrij is en de producten goed de kist uit kunnen komen. De kist wordt volledig geklemd waardoor deze niet of nauwelijks zal beschadigen. Wanneer de klem volledig geopend is kunnen er meerdere lege kisten opgepakt worden. Door het toepassen van een volgorde-ventiel is het mogelijk om kisten zorgvuldig en gedoseerd te legen. De K95 wordt standaard geleverd voor de heftruck maar is tevens geschikt voor elk type verreiker.  


Met de komst van de K95 biedt WIFO nu een nog completer programma voorover-kantelaars en zet het zich sterker op de kaart als specialist op het gebied van kistenkantelaars. De K95 wordt van 12 tot en met 18 november gepresenteerd op de Agritechnica in Hannover. Per 1 Januari 2018 zal de eerste 0-serie van 5 stuks beschikbaar zijn.

 

WIFO stelt Precisieplanter beschikbaar voor plantseizoen 2018

WIFO stelt Precisieplanter beschikbaar voor plantseizoen 2018

Voor het aankomende plantseizoen stelt WIFO, samen met van Gemeren uit Numansdorp een demo planter op spoor 225cm, 8 rijen met rijenafstand 25cm, met trekker en chauffeur beschikbaar. Zou u graag een demonstratie willen op uw bedrijf? Neem dan contact op met Arjan Steendijk (ast@gemeren.nl) of met Leendert Jan Onnes (l.j.onnes@wifo.nl)

 

WIFO dealer locator

Vind uw dichtsbijzijnde WIFO dealer. 

 

■   Landbouwmachines
■   Heftruck voorzetapparatuur

WIFO documentatie

Vindt hier de documentatie over de WIFO machines zoals de onderdelenlijsten, de handleidingen etc. 

 

■   Onderdelen
■   Prijslijst
■   Handleidingen
■   Restcapaciteitsberekening