Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Precisie met een hoge opbrengst

Het is inmiddels 9 jaar geleden dat Gourmet de overstap maakte naar de WIFO Precisieplanter. De reden van overstappen was destijds de gelijke verdeling van het plantgoed in de rij wat moest resulteren in een betere opbrengst. Gourmet, al meer dan drie generaties actief in de teelt en selectie van sjalotten en uien, heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met de Precisieplanter van WIFO.

“De planter heeft zich voor ons bewezen. Dit is de derde WIFO Precisieplanter die wij hebben aangeschaft. We zijn zeer tevreden over zowel de werking van de machine alsook het resultaat van de oogst”, aldus Evert Bakker van Gourmet.

Dit voorjaar is de nieuwe precisie planter uitgeleverd die is ingezet voor het planten van sjalotten. Het gaat hier in totaal om 60 ha. De nieuwe planter is onder andere uitgevoerd met een nieuwe computer welke gebruiksvriendelijker en intuïtiever werkt waardoor het instellen van de planter nog eenvoudiger verloopt. Onze verwachting is dan ook dat wij hier de komende seizoenen nog efficiënter mee kunnen planten. Als we kijken naar het huidige situatie zien we al een gezonde en uniforme gewasstand.

Gourmet plant de sjalotten met de Precisieplanter op een rijafstand van 30 cm. Hierbij worden er tussen de 12 en 15 sjalotten per meter gepland. Per hectare betekent dit 8 kisten á +/- 7200 kg. De precisieplanter beschikt over 6 rijen op een spoorbreedte van 225 cm en is uitgevoerd met een hydraulische aandrijving van de plantelementen. De hydraulische aandrijving is voorzien van een Reichhardt 7" Smart Command Terminal waarmee eenvoudig de hoeveelheid plantgoed per hectare ingesteld wordt. De telsensoren zorgen voor de monitoring van de afgifte van het plantmateriaal. Wanneer er een andere maatsortering geplant wordt is de computer eenvoudig in te stellen. Daarnaast kan de plantdiepte nauwkeurig worden ingesteld waarmee het plantgoed op de gewenste manier geplant wordt.

De gelijke verdeling zorgt ervoor dat plantgoed de ruimte krijgt zich te ontwikkelen en daardoor de juiste vorm en maat krijgt. Ook zorgt de zorgvuldige afleg ervoor dat er een rechte rij ontstaat waarin nog nauwkeuriger geschoffeld kan worden.

“De goede verdeling zorgt ervoor dat we optimaal gebruik maken van ons plantgoed en in staat zijn om hier een optimaal resultaat uit te halen”, aldus Evert Bakker, teeltbegeleider bij Gourmet.

Vragen over verkoop?

Wij staan voor je klaar!

+31(0)518-411 318
info@wifo.nl
APP: +31(0)518-411318

Reserve-onderdelen?

Natuurlijk kunnen we die leveren

Ga naar reserve-onderdelen

Vind een WIFO dealer

Bij jou in de buurt

Ga naar dealers