Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Miniknollen planter

Producten-117-attachment1_DSC07236-1.JPG Producten-117-attachment2_DSC07218-1.JPG Producten-117-attachment7_DJI_0036-1.JPG Producten-117-attachment8_DJI_0026-1.JPG
Producten-117-attachment1_DSC07236-1.JPG
Producten-117-attachment2_DSC07218-1.JPG
Producten-117-attachment7_DJI_0036-1.JPG
Producten-117-attachment8_DJI_0026-1.JPG

Miniknollen planter

  • Een hoogwaardige en uniforme opbrengst
  • Haal het optimale uit uw investering
  • Accurate plantmethode
  • Een machine op maat
  • Duurzaam en gebruiksvriendelijk
  • Een uniek plantelement voor on- en gesorteerd pootgoed

Eigenschappen

Bent u geïnteresseerd in dit product of wilt u een demonstratie?

Een hoogwaardige en uniforme opbrengst
Succesvol planten van miniknollen begint met het gebruik van de juiste technologie die toegesneden is op uw specifieke behoeften. WIFO heeft speciaal hiervoor de MP lijn ontwikkeld, bestaande uit duurzame plantmachines voor het behalen van een uniforme en kwalitatief hoogwaardige opbrengst. De WIFO plant machines zijn uitgerust met unieke en gedegen plantelementen. Het compacte design en de doorontwikkelde techniek maken de machines de juiste oplossing voor akkerbouwers en loonwerkers die hun miniknollenteelt verder willen professionaliseren en streven naar hoogwaardige kwaliteit.

Haal het optimale uit uw investering
Steeds vaker kiezen telers voor miniknollen als basis voor pootgoedvermeerdering. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak in het planten en een plantmachine die daarop afgestemd is. Met de miniknollen planter van WIFO beheerst en optimaliseert u het volledige werkproces ongeacht de omstandigheden. Daarnaast bespaart u tijd en kosten door in één werkgang meerdere processen uit te voeren. De plantmachines van WIFO staan te boek als duurzaam en onderhoudsarm. De machines zijn het resultaat van een bewezen en doorontwikkelde techniek, hoogwaardige materialen en een jarenlange ervaring.

Accurate plantmethode
De miniknollenplanter is ontwikkeld conform de strenge eisen van de markt en de eindgebruikers. De planter is in staat om ook bij hogere snelheden en hogere capaciteiten tot een zeer nauwkeurig afleg te komen. De miniknollenplanter is daarmee dé oplossing voor het planten van hoogwaardig pootgoed. De accurate plantmethode zorgt ervoor dat de miniknollen precies geplant worden op een constante afstand en een constante diepte. Hierdoor ontwikkelen de miniknollen zich optimaal waardoor er een maximale vermeerdering ontstaat van kwalitatief hoogwaardig pootgoed.

Een machine op maat
De WIFO MP lijn (miniknollenplanter) bestaat uit verschillende modellen. Hierbij kiest u het juiste model dat past bij uw werkproces en de omstandigheden waarin u plant. U stelt de machine samen op basis van uw specifieke wensen. U kiest daarbij onder andere het aantal rijen en de opties zoals de bemesting, de markeurs, etc. Ook kiest u de rijafstand die past bij uw proces. Deze kan variëren van 75 tot 90 cm. Tijdens de werkzaamheden stelt u zelf de machine af op uw werkproces. Zo bepaalt u onder andere de plantafstand en de frequentie van het trilmechanisme voor een optimale verenkeling.

De Koningsplanter
De miniknollenplanter beschikt over het gerenommeerde plantelement van Koningsplanter. Koningsplanter heeft in de loop der jaren bewezen pootgoed naar een hoger niveau te tillen. Doordat de miniknollen op een gelijke afstand worden geplant krijgen deze de juiste ruimte om te groeien wat niet alleen de kwaliteit maar ook de opbrengst verhoogd. De Koningsplanter zorgt ervoor dat u optimaal gebruik maakt van uw miniknollen. Door de nauwkeurige afleg zijn er per hectare minder stuks nodig waarmee u bespaart op uw pootgoed.

Duurzaam en gebruiksvriendelijk
De WIFO miniknollenplanter staat voor zorgvuldig en productvriendelijk transport van de miniknollen waarmee het beschadigingen voorkomt. De precieze afleg van de machine draagt bij aan een optimale vermeerdering en een uniforme opbrengst. De miniknollenplanter beschikt over een eenvoudig vulbare bunker. Vanuit deze bunker worden de miniknollen via de instelbare doseerkleppen naar de plantelementen geleid. Daarbij zorgt het trilsysteem ervoor dat de miniknollen in een enkele rij komen te liggen. De breedte hiervan kan aangepast worden afhankelijk van de grootte van de miniknollen.

De eenvoudig instelbare machine zorgt ervoor dat de miniknollen op een constante diepte en afstand geplaatst worden, waardoor er een precieze afleg per meter wordt gerealiseerd. De zorgvuldige plantafstand wordt bepaald door de snelheid van de transportbanden die worden aangedreven door de wielen van de plantmachine. De rijsnelheid van de machine en de plantsnelheid staan daarmee altijd in de juiste verhouding waardoor de miniknollen op de juiste afstand afgelegd worden. Door de tand en het kettingwiel te verstellen kan de gewenste plantafstand worden gerealiseerd.


Een uniek plantelement voor on- en gesorteerd pootgoed
Het unieke Koningsplanter plantelement zorgt voor een nauwkeurige en gelijke afleg. De miniknollen worden aan het einde van het transport zorgvuldig naar beneden geleid via de vingerband. De achterwaartse beweging van de band zorgt ervoor dat de miniknollen op de juiste snelheid geplaatst worden tegen de rijrichting van de machine in. Hiermee worden de miniknollen apart en op een gemiddeld gelijke afstand geplaatst. De plantdiepte wordt bepaald door het dieptewiel aan de achterzijde van de kouter en is aanpasbaar. De schijfkouters bedekken de miniknollen met aarde en kunnen eenvoudig worden aangepast om de vorm van de rug te veranderen.

Swipe rechts voor alle types

Types en specificaties

Type

Aantal rijen
Breedte
Bunkerinhoud ca.
Gewicht
Hoogte
Lengte
Rijafstand
Spoorbreedte
MP20-150
MP20-180
MP40-300
MP40-360
MP40 - 36''
2
2
4
4
4
1950 mm
2250 mm
3450 mm
4050 mm
4100 mm
1,2 m3 (± 825 kg)
1,3 m3 (± 900 kg)
2,3 m3 (± 1600 kg)
2,7 m3 (± 1900 kg)
2,7 m3 (± 1900 kg)
900 kg
1000 kg
1600 kg
1750 kg
1800 kg
1750 mm
1750 mm
1750 mm
1750 mm
1750 mm
2700 mm
2700 mm
2700 mm
2700 mm
2700 mm
75 cm
90 cm
75 cm
90 cm
91.4 cm
1500 mm
1800 mm
3000 mm
3600 mm
3658 mm

WIFO: Specialist in plantmachines

Maximale nauwkeurigheid in combinatie met een hoge capaciteit, daarin onderscheiden de planters van WIFO zich. De WIFO planters zijn de oplossing voor het planten van hoogwaardig pootgoed zoals plantuien, miniknollen, knoflook of sjalotten, met een optimaal resultaat. De hoge opbrengst wordt behaald door de regelmatige plantafstand waarmee het product voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Dit resulteert in gelijkmatige opkomst, uniforme bollen en een optimale en kwalitatief hoogwaardige opbrengst.

Vragen over verkoop?

Wij staan voor je klaar!

+31(0)518-411 318
info@wifo.nl
APP: +31(0)518-411318

Reserve-onderdelen?

Natuurlijk kunnen we die leveren

Ga naar reserve-onderdelen

Vind een WIFO dealer

Bij jou in de buurt

Ga naar dealers