Over WIFO

Eggen, steekkarren, achterladers, balenklemmen, cultivatoren en kistenkantelaars, dit is slechts een greep uit de machines die de afgelopen 60 jaar onze fabriek hebben verlaten en wereldwijd hun weg hebben gevonden richting onze klanten. Met de ambitie om het werk van de agrariër eenvoudiger te maken is grondlegger Wijtse Anema in 1961 begonnen met het ontwerpen en produceren van werktuigen. Al snel werd het bedrijf WIFO opgericht en de achterlader op de markt gebracht. Dit bleek de doorbraak te zijn waarmee WIFO haar naam vestigde op agrarisch gebied. Het programma werd al snel uitgebreid en wereldwijd werden de WIFO machines ingezet. Nu meer dan 60 jaar later speelt WIFO nog steeds een prominente rol op agrarisch gebied. Daarbij is ons motto niet gewijzigd. Nog steeds werken wij met veel passie aan innovatieve oplossingen waarmee wij in staat zijn om het werk van onze eindklanten eenvoudiger te maken. Naast de agrarische sector spelen onze machines tegenwoordig ook een belangrijke rol in de logistieke en industriële sector. 

 

Ons uitgangspunt daarbij is in de jaren ook niet gewijzigd. Wij streven de hoogst mogelijke kwaliteit na, zowel in het materiaal dat we gebruiken als de vervaardiging van onze machines. Door de nauwe samenwerking met onze dealers herkennen wij behoeftes en wensen vanuit de markt en zijn we in staat onze eindklanten technische en duurzame oplossingen te bieden.

 

Door de inzet van 40 vakkundige en enthousiaste medewerkers en hoogwaardige productiemachines zoals o.a. CNC gestuurde verspaningsmachines, een lasersnijder en lasrobots zijn wij in staat om hoogwaardige kwaliteit neer te zetten. Het gehele productieproces, van ontwerp tot eindmontage hebben we hierbij in eigen handen, waarmee we in staat zijn flexibel en snel tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten. 

 

Het WIFO Museum

Ter gelegenheid van ons 50 jarig jubileum is in 2011het WIFO museum geopend. Waar het eerst om een tijdelijke expositie ging, werd er door de grote interesse besloten om hier een permanent museum van te maken. In het museum krijg je een uitgebreid beeld van de ontwikkeling van de agrarische sector in de afgelopen 60 jaar en de rol die WIFO daarin gespeeld heeft. In het museum vind je vele relikwieën, foto’s en machines te zien die herinneren aan de bloei van ons bedrijf. Zo vind je er één van de allereerste achterladers en is er in het museum veel aandacht voor de grondlegger van WIFO: Wijtse Anema.

 

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van WIFO en wil je graag een kijkje nemen in ons museum dan ben je uiteraard van harte welkom! Je kunt het museum bezoeken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Tweets Follow

WIFO-Anema BV

@wifoanema

22-05-2023

RT @FarmTradeApp: 𝗪𝗜𝗙𝗢; ‘𝗭𝗲𝗲𝗿 𝗻𝗮𝘂𝘄𝗸𝗲𝘂𝗿𝗶𝗴 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗳𝗳𝗲𝗹𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 (𝗺𝗮𝗮𝗿) € 𝟮@wifoanema-.’ Premium FarmTrade partner @wifoanema heeft samen met het bedr…

WIFO-Anema BV

@wifoanema

17-05-2023

Werken bij WIFO! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als lasser! Dan zoeken wij jou! Bekijk hier de vacature:… https://t.co/zfXTOqaD9Z