Over WIFO

Meer dan 50 Jaar historie....

Al meer dan 50 jaar is het familiebedrijf WIFO-Anema BV gevestigd in het Noordfriese Ferwert en wereldwijd een begrip op het gebied van landbouw en voorzetapparatuur. In 1961 is het bedrijf opgezet door Wijtse Anema en zijn zoon Fokke onder de naam Machinefabriek Anema BV. Na vele geslaagde, maar ook minder geslaagde innovaties werd in 1963 de achterlader op de markt gebracht. Dit bleek de juiste uitvinding op het juiste moment te zijn en vele achterladers vonden hun weg naar de agrarisch gebruiker. In navolging van dit succes werd er geïnvesteerd in mens en machine en groeide het bedrijf uit tot een volwaardige machinefabriek met een breed assortiment machines. Tevens werd de naam veranderd in de huidige naam, WIFO-Anema BV, een afkorting van de twee voornamen van de oprichters van het bedrijf. In 2009 heeft Wytze (Fokke),de derde generatie in rij, het stokje overgenomen en zet het bedrijf voort.

 

Op dit moment telt WIFO zo’n 35 enthousiaste medewerkers welke zorg dragen voor het gehele productieproces, van ontwerp tot eindmontage alsmede de verkoop en distributie. Door het gehele productieproces in eigen handen te hebben, kan er flexibel en snel ingespeeld worden op de specifieke wensen van de klant. Met de beschikking over zeer hoogwaardige productiemachines, zoals; CNC gestuurde verspaningsmachines, lasrobots en computergestuurde knip- en zetbanken en vakkundig personeel staat de merknaam WIFO garant voor kwaliteit en duurzaamheid. De afzet van producten vindt plaats via een groot dealernetwerk, zowel in Europa als daarbuiten.  

 

Het programma van WIFO-Anema BV bestaat uit een zeer uitgebreide range van machines voor agrarische en industriële toepassingen, te denken aan voorzetapparatuur, balenklemmen, cultivatoren, schuiven en nog diverse andere producten. Sinds 2012 zijn daar ook aardappel pootmachines bijgekomen.

 

  

Wist u dat er een museum in Ferwert was? 

Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van het bedrijf, het WIFO museum geopend. In eerste instantie was het idee om hier een tijdelijke expositie te houden over de historie van het bedrijf maar door overweldigend succes is besloten om hier een permanent museum van te maken. In het museum zijn vele relikwieën, foto’s en machines te zien die herinneren aan de bloei van het bedrijf. Zo staat er bijvoorbeeld één van de allereerste achterladers tentoongesteld; de machine die voor de doorbraak van WIFO zorgde. Ook wordt er in het museum veel aandacht geschonken aan de grondlegger van WIFO: Wijtse Anema.

 

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van ons bedrijf en wilt u graag een kijkje nemen in ons museum dan bent u van harte welkom! U kunt het museum bezoeken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

 

 

WIFO-Anema BV
Hegebeintumerdyk 37
9172 GP FERWERT
Holland

 

Tel. +31-518-411318 

Email:info@wifo.nl

 

Inschrijving K.v.K.:01055959

 

 

 

 

 

Tweets Follow

WIFO-Anema BV

@wifoanema

21-03-2019

Vandaag vertrekt er weer een volle trailer. Op zich niet zo bijzonder, echter staat deze vol met K75's. Deze voorov… https://t.co/UyUq3fSS9Y

WIFO-Anema BV

@wifoanema

26-02-2019

Bij akkerbouwbedrijf van der Wel in Zevenhuizen wordt op dit moment geplant met de PP80. Deze 8 rijige precisieplan… https://t.co/oAn7zWyIpX