Tweets Follow

WIFO-Anema BV

@wifoanema

01-07-2019

Afgelopen week in vaktijdschrift v/d Grond, "een betere verdeling van de plantuien in de rij". Hierin ook de vergel… https://t.co/alxNCs1WCv

WIFO-Anema BV

@wifoanema

05-06-2019

WIFO Werft! Kom jij ons team versterken in de functie van logistiek medewerker? We zien uit naar je reactie! Lees m… https://t.co/HsE3kKylKM

[todo]Nieuws

woensdag 09-11-2016 | 12:00

Een nieuwe generatie, een nieuwe kwaliteitsnorm!

WIFO zet haar innovatie voort met een nieuwe generatie kantelaars. Mede door het intensievere gebruik van kantelaars in de akkerbouw en het toenemende industriële gebruik heeft WIFO samen met haar klanten de ontwikkeling van haar kantelaars doorgezet. Het resultaat hiervan is een compleet nieuwe lijn kantelaars die volledig aansluit op de huidige eisen van de markt. De kantelaars zijn daarmee duurzamer en kwalitatief hoogwaardiger. 

 

Het nieuwe programma kantelaars bedient de volledige markt, van seizoensgebruik tot intensief dagelijks gebruik. Voor gemiddeld tot bovengemiddeld gebruik heeft WIFO de K54 ontwikkeld, als opvolger van de K53. De K54 is voorzien van een breder tandwiel en een bredere tandheugel, beide met dikkere tanden. Ook heeft WIFO de  blokeerpen vervangen door een kogelkraan. Deze sluit het hydraulisch circuit af wanneer het kantelsysteem niet gebruikt wordt. De K54 wordt standaard uitgevoerd met een hoogwaardige kunststof lagerbus. Optioneel wordt deze geleverd met een nastelbare kegellager. Tevens biedt WIFO de kantelaar aan met een geïntegreerde sideshift (type SK54).

 

Voor intensief dagelijks gebruik heeft WIFO de K55 en de SK55 met geïntegreerde sideshift ontworpen. De K55 is uitgevoerd met een zware cilinder waardoor deze over een grote terugtrekkracht beschikt en probleemloos gedoseerd kan uitstorten. De kantelaar wordt aangedreven door een losse tandheugel welke gelagerd is door middel van bronzen bussen. De kantelcilinder staat in een vaste positie waardoor de hydraulische slangen niet meebewegen met de kantelslag. Daarnaast is de inklapbare steunvork aan de zijkant van de kantelaar in breedte instelbaar voor kisten van 1200 tot 1800 mm. Net als haar voorgangers hebben de K54 en K55 een optimale doorkijk op de heftrucklepels en worden de kantelaars compleet geleverd met slangen en snelkoppelingen. Standaard zijn de kantelaars uitgevoerd met een balanceerventiel waarmee de cilinders druk behouden wanneer deze wegvalt door een interne lek vanuit de heftruck.

 

Met deze nieuwe generatie kantelaars weet WIFO haar positie in de markt te versterken en een nieuwe kwaliteitsnorm neer te zetten. “Wij willen ons blijven ontwikkelen en zoeken altijd naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten te voorzien van de meest duurzame en krachtige machines die volledig aansluiten bij hun proces” aldus Wytze Anema, Directeur van WIFO-Anema BV. WIFO lanceert haar nieuwe generatie kantelaars eind november op de Interpom Primeurs in Kortrijk onder het motto “Next Generation Box Rotators”.